AKTUÁLNÍ VYDÁNÍ APETIT 07/2025
Červencové číslo Apetitu je plné slunce, čerstvé zeleniny, středomořských chutí a letního osvěžení v podobě zmrzliny. Těšit se můžete na recepty z naší nové kuchařky Abeceda zeleniny: pečené zelí s fazolemi, lilek po asijsku, smažené cuketové květy nebo indický palak paneer. Na grilu si upečeme šťavnatá žebra, steaky, kuřecí špízy, pizzu Caprese i sladkou tečku v podobě grilovaných broskví. Středomořská kuchyně nás okouzlila svou jednoduchostí a chutěmi – podáváme rybí polévku, plněná rajčata, pasticio se salátem, kuře s chorizem a olivami a pomerančový koláč. A pokud se chystáte na dovolenou karavanem, máme pro vás celodenní inspiraci od ovesné kaše k snídani přes cestovatelský dal až po čerstvě ulovené rybu k večeři. Sladkou kapitolou je domácí zmrzlina. Letos jsou trendy nové příchutě i zdravější varianty – vyzkoušejte matcha zmrzlinu, proteinovou s mangem, veganské nanuky nebo poctivou verzi dortu Černý les ve zmrzlinové podobě. V rozhovoru měsíce jsme vyzpovídali Lukáše Hejlíka, autora populární Gastromapy. Jak pozná dobrou restauraci? A co hledá kromě skvělého jídla? Pozveme vás také na méně známá, přitom kouzelná místa na jižní Moravě, a přinášíme ukázku z Židovské kuchařky, která zaujme příběhem i recepty.
Červencové číslo Apetitu je plné slunce, čerstvé zeleniny, středomořských chutí a letního osvěžení v podobě zmrzliny.
Těšit se můžete na recepty z naší nové kuchařky Abeceda zeleniny: pečené zelí s fazolemi, lilek po asijsku, smažené cuketové květy nebo indický palak paneer.
Na grilu si upečeme šťavnatá žebra, steaky, kuřecí špízy, pizzu Caprese i sladkou tečku v podobě grilovaných broskví.
Středomořská kuchyně nás okouzlila svou jednoduchostí a chutěmi – podáváme rybí polévku, plněná rajčata, pasticio se salátem, kuře s chorizem a olivami a pomerančový koláč. A pokud se chystáte na dovolenou karavanem, máme pro vás celodenní inspiraci od ovesné kaše k snídani přes cestovatelský dal až po čerstvě ulovené rybu k večeři.
Sladkou kapitolou je domácí zmrzlina. Letos jsou trendy nové příchutě i zdravější varianty – vyzkoušejte matcha zmrzlinu, proteinovou s mangem, veganské nanuky nebo poctivou verzi dortu Černý les ve zmrzlinové podobě.
V rozhovoru měsíce jsme vyzpovídali Lukáše Hejlíka, autora populární Gastromapy. Jak pozná dobrou restauraci? A co hledá kromě skvělého jídla?
Pozveme vás také na méně známá, přitom kouzelná místa na jižní Moravě, a přinášíme ukázku z Židovské kuchařky, která zaujme příběhem i recepty.