APETIT 09/2025
Zářijové číslo Apetitu přináší rychlé recepty do hektického měsíce. Poradíme vám, jak obměnit školní svačiny, a zaměřili jsme se i na vaření beze zbytků – naučíme vás, jak proměnit staré croissanty ve vafle, rizoto v křupavé placičky nebo sekanou v chutné rolky. Zpracujeme s vámi zářijovou úrodu: jablka, hrušky i houby. Připravili jsme recepty na kuře z jedné pánve s houbami, houbové ragú s polentou, těstoviny s houbovou omáčkou, jablečný koláč i hruškovou zmrzlinu se sušenkami. Masožravci se mohou těšit na dušená hovězí žebra, picanhu jako rostbíf či trhané vepřové koleno. Ve Sladké trojce vás finalisté soutěže Peče celá země vyzvou k upečení větrníku – a soutěží se o voucher do kaváren IPPA Café. Inspiraci najdete i v naší cestě Asií – od japonského ramenu přes vietnamskou bagetu až po thajské Pad thai. Rozhovor měsíce patří šéfkuchaři Radku Davidovi, který otevřeně mluví o tvrdé realitě gastronomie, o práci šestnáct hodin denně i o tom, jak se proměnilo vedení kuchyní.
Zářijové číslo Apetitu přináší rychlé recepty do hektického měsíce. Poradíme vám, jak obměnit školní svačiny, a zaměřili jsme se i na vaření beze zbytků – naučíme vás, jak proměnit staré croissanty ve vafle, rizoto v křupavé placičky nebo sekanou v chutné rolky.
Zpracujeme s vámi zářijovou úrodu: jablka, hrušky i houby. Připravili jsme recepty na kuře z jedné pánve s houbami, houbové ragú s polentou, těstoviny s houbovou omáčkou, jablečný koláč i hruškovou zmrzlinu se sušenkami. Masožravci se mohou těšit na dušená hovězí žebra, picanhu jako rostbíf či trhané vepřové koleno.
Ve Sladké trojce vás finalisté soutěže Peče celá země vyzvou k upečení větrníku – a soutěží se o voucher do kaváren IPPA Café. Inspiraci najdete i v naší cestě Asií – od japonského ramenu přes vietnamskou bagetu až po thajské Pad thai.
Rozhovor měsíce patří šéfkuchaři Radku Davidovi, který otevřeně mluví o tvrdé realitě gastronomie, o práci šestnáct hodin denně i o tom, jak se proměnilo vedení kuchyní.